Russiske Yandex.Taxi lanseres i Norge i slutten av 2021

Drosjetjenesten under merkevarene Yango og Yandex Go opererer i 16 land. Yandex søker en daglig leder for Yango (den internasjonale divisjonen av Yandex.Taxi) i Norge. I følge en annen ledig stilling på Yandex-nettstedet leter selskapet etter en koordinator i den norske avdelingen av Yango. Han vil styre strømmen av sjåfører som kommer til å jobbe på Yango Regional Center og hjelpe dem over telefon ved hjelp av appen og andre tekniske problemer.
Representanten for Yandex.Taxi bekreftet til publikasjonen informasjonen om å komme inn i et nytt marked. “Vi er interessert i det norske markedet, så vi vurderer ulike muligheter for utvikling. Videre har Yango allerede erfaring fra å jobbe i Finland, sa han. Ifølge informasjon fra interne kilder vil Yandex Taxi begynne fra å gå inn på langdistansetransportmarkedet i Oslo lufthavn og Oslo by, med spesiell aksent med lav margin, mellom 5% og 10% fra turpriser. Full dekning av hele Norge er ikke på prioriteringslisten de første 3-4 årene.
Yandex-tjenester opererer også i andre europeiske land. Yandex.Taxi introduserte offisielt merkevaren Yango i november 2018, samtidig med lanseringen av tjenesten i Helsingfors.
Nå er tjenesten for bestilling av taxi under merkevarene Yango og Yandex Go tilgjengelig i 16 land, inkludert Finland, Estland, Latvia og Litauen.

Leave a Comment